Eerste Vlaamse Post-bodes verschijnen in straatbeeld.

In alle stilte timmert Vlaamse Post aan de weg, richting begin september, wanneer we officieel van start gaan. Maar net als in juni ontsnapten onze voorbereidingen ook nu weer niet aan de oplettende ogen van enkele journalisten.

Gazet van Antwerpen, in het geografisch voordeel ten opzichte van haar collega’s aangezien de fundamenten van Vlaamse Post zich in en rond de Antwerpse gemeente Schilde bevinden, merkte de eerste Vlaamse Post-bodes op in het straatbeeld.

Of we enkele postbodes met hun gloednieuw materiaal konden verzamelen voor een paar foto’s? Uiteraard. En prompt besteedden enkele kranten opnieuw aandacht aan de toekomstige, tweede speler sinds de vrijmaking van de Belgische postmarkt, begin 2011.

Het Nieuwsblad:

” SCHILDE – De Vlaamse Post heeft Schilde, Wijnegem en Oelegem uitgekozen als testzones. Dertig geelzwarte postbodes bestellen er ongeadresseerde zendingen.

De Vlaamse Post maakte eind juni bekend dat het, als eerste bedrijf sinds de vrijmaking van de postmarkt begin 2011, de concurrentie wil aangaan met Bpost. ‘We hebben al dertig postbodes in dienst en vijf administratieve krachten. De aanwervingsprocedure voor nog een zestig extra personeelsleden zit in de laatste fase’, geeft woordvoerder Laurens Van den Wijngaert aan dat het nieuwe distributiebedrijf het ernstig meent.

Aan de Turnhoutsebaan in Schilde vond de Vlaams Post een geschikt distributiecentrum. ‘Van daaruit vertrekken onze postbodes elke dag met hun opvallende gele fietsen en in onze huisstijl afgewerkte bestelwagens’, zegt Van den Wijngaert.

‘We doen voorlopig alleen business to business-opdrachten, ongeadresseerd drukwerk dus. Binnen twee weken vergroten we onze cirkel met de gemeenten Wommelgem, Borsbeek, Halle-Zoersel, Pulderbos, Zandhoven, Massenhoven, Viersel en Pulle. Tijdens het najaar trekken we steeds verder de provincie in met eerst Merksem, Schoten en Brasschaat.’

De Vlaamse Post investeerde naar eigen zeggen heel wat in een route- & trackingsysteem. ‘Die voorbereiding loont want we stellen na enkele weken weinig tot geen kinderziekten vast. Onze klanten zijn tevreden en ook de mensen in de straat, die wel even vreemd opkijken, ontvangen ons enthousiast. Ze zien nauwelijks het verschil met de Bpost-postbodes.’

Het is de bedoeling dat de Vlaamse Post op termijn ook brieven en pakjes zal ronddragen en zal functioneren als een volwaardig postbedrijf in Vlaanderen. In september worden die plannen toegelicht op een persconferentie. “